Over mij

Graven in het verleden met een blik op de toekomst

Lotte Zaaijer is architect en bouwhistoricus. Zij werkt als zelfstandige op het gebied van bouwhistorisch onderzoek en erfgoedadvisering. De veranderende gebouwde omgeving is haar werkveld.

Wat is waardevol in een gebouw of gebied? Welke elementen vertellen samen het verhaal van de plek? In een bouw- of cultuurhistorisch onderzoek brengt Lotte bijzondere elementen uit het gebouw of gebied in kaart en waardeert dit. In haar adviezen biedt zij aanknopingspunten voor transformatie-, verduurzamings – of herbestemmingsplannen. Wat is mogelijk met behoud van essentiële identiteitsbepalende elementen? Zij bedenkt communicatiestrategieën om het verhaal van een plek tot leven te brengen.

IMG_1310-lr

Opleiding en werkervaring

Lotte is in 2006 als architect afgestudeerd aan de Technische Universiteit Delft. Voordat zij als zelfstandige startte werkte zij als assistent curator en rondleider bij het Nederlands Architectuurinstituut (thans Het Nieuwe Instituut), als ontwerpend onderzoeker bij het Ruimtelijk Planbureau (thans Planbureau voor de Leefomgeving) en als onderzoeker/ communicatie medewerker bij Architecten van Mourik. Tussen 2012 en 2015 volgde zij twee post-hbo opleidingen aan de Hogeschool Utrecht: Erfgoed & Ruimte en vervolgens Bouwhistorie, Restauratie en Monumentenzorg. In 2017 heeft zij de cursus Kleurhistorisch onderzoek gevolgd bij het Nationaal Restauratiecentrum. Van december 2016 tot en met maart 2018 werkte zij als bouwhistoricus voor BAAC (onderzoeksbureau voor Bouwhistorie, Architectuurhistorie, Archeologie en Cultuurhistorie).

Sinds 2014 werkt Lotte als zelfstandige op het gebied van bouwhistorisch onderzoek, erfgoedadvisering en communicatie in de architectuur- en erfgoedsector.

Geef een reactie

Back To Top